Shell motif Camino de Santiago

Camí de Sant Jaume
a Catalunya

Shell motif
 • english
 • castellano
 • gallego
 • catalan
 • francais
 • deutsch
 • italiano
 • nederlands
 • portuguese
 • korean
 • svenska
 • chinese
 • japaneseLes nostres pàgines del Camí de Sant Jaume

Les nostres pàgines del Camí de Sant Jaume es van completar el 2010. Per aquesta secció que trobem a www.santiago-compostela.net hem comptat amb l'assistència de l'oficina de Londres de l'Agència Catalana de Turisme

Expressem el nostre agraïment per aquest suport.Camí de Sant Jaume a Catalunya

Map of the Cami Sant Jaume in northwestern Spain
Per imprimir un mapa més gran de tots els Camins que passen per Espanya, si us plau feu clic aquí
Per visualitzar aquest mapa i altres rutes de Catalunya, si us plau, feu clic aquí

La Jonquera
Etapa 1A 33km - 48 imatges
El Port de la Selva
Etapa 1B 30km - 56 imatges
Figueres
Etapa 2 17 km - 18 imatges
Bàscara
Etapa 3 17 km - 18 imatges
Girona
Etapa 4 26 km - 28 imatges
Amer
Etapa 5 23 km - 18 imatges
St. Esteve d'en Bas
Etapa 6 19 km - imatges
L'Esquirol
Etapa 7 18 km - imatges
Vic
Etapa 8 21 km - imatges
L'Estany
Etapa 9 23 km - imatges
Artés
Etapa 10 20 km - imatges
Manresa
 
Manresa
Etapa 11 26 km - 32 imatges
Montserrat
Etapa 12 23 km - 64 imatges
Igualada
Etapa 13 25 km - 52 imatges
La Panadella
Etapa 14 24 km - imatges
Tàrrega
Northern route
Etapa 15N 32 km - imatges
Balaguer
Etapa 16N 24 km - imatges
Alfarràs
Southern route
Tàrrega
Etapa 15S 23 km - 26 imatges
El Palau d'Anglesola
Etapa 16S 24.5 km - 10 imatges
Lleida
Etapa 17S 14.5 km - 15 imatges
Alcarràs
La ruta nord del Camí de Sant Jaume continua des d'Alfarràs i segueix cap a Montsó (36 km.), Pertusa (31 km.), Fañanás (16 km.) Huesca (14 km.) Aniés (24 km.), Sta Ma. de la Peña (23 km.) i San Juan de la Peña(28 km.)on s'enllaça amb el Camí Aragonès

La ruta sud del Camí de Sant Jaume continua a partir d'Alcarràs, Fraga (24 km.), Candasnos (20 km.) Bujaraloz (20 km.) Fonts d'Ebre (45 km.), Zaragoza (25 km.), Torres de Bernelién (18 km.), Gallur (24 km.), Tudela (31 km.), Alfaro (19 km.), Calahorra (22 km.), Alcanadre (18 km.)i Logroño (27 km.) on s'enllaça amb el Camí FrancèsEl Camí de Sant Jaume a Catalunya

Catalunya, per la seva situació geogràfica, sempre ha estat porta d'entrada privilegiada de tots els corrents militars, ideològics i culturals provinents de més enllà del Pirineu. Si es mira des d'una lògica purament geogràfica, per Catalunya devia haver passat una de les branques europees més importants del Camí de Sant Jaume amb la recuperació de la qual s'ha acomplert l'objectiu definit en el Pla Estratègic del Turisme a Catalunya 2005-2010.

La recuperació dels trams des de la frontera francesa pel Coll de Panissars a Alcarràs, del Port de la Selva a Figuers, de Tàrrega a Alfarràs, de Barcelona a Montserrat, de Tarragona a Bellpuig i Lleida i de Tortosa a Batea contribueix a posar en valor turístic unes ciutats, llocs i comarques interiors que tenen un patrimoni monumental i cultural de primer nivell, però que fins ara no han estat prou conegudes des del punt de vista turístic.

El Camí de Sant Jaume ha estat considerat "bé cultural" i reconegut com a "primer gran itinerari europeu" per l'Institut Europeu d'Itineraris Culturals, adscrit al Consell d'Europa. I, així mateix, les branques principals del camí han estat declarades "Patrimoni de la Humanitat" per part de la Unesco.

Orígens del pelegrinatge

La història del Camí de Sant Jaume es remunta a començaments del segle IX quan Santiago de Compostel·la es converteix en punt de pelegrinació de tot el continent europeu. El camí quedà definit llavors mitjançant la xarxa de vies romanes que unia els punts neuràlgics de la Península. L'impressionant flux humà que des de ben aviat es dirigí cap a Galícia va fer aparèixer ràpidament nombrosos hospitals, esglésies, monestirs, abadies i pobles al voltant de la ruta. Durant el segle XIV va començar a decaure la pelegrinació, fet provocat per les guerres, les epidèmies i grans catàstrofes naturals.

La recuperació de la ruta comença a finals del segle XIX, però és durant el darrer quart del segle XX quan es produeix l'autèntic ressorgiment contemporani de la pelegrinació. No hi ha dubte que els components socials, turístics, culturals o esportius han tingut una gran importància en la revitalització xacobea però tampoc cal oblidar que la ruta ha guanyat el seu prestigi mercès al seu valor eminentment espiritual.

Per a més informació podeu visitar les següents pàgines web:
www.camidesantjaume.cat
www.camidesantjaumeperatothom.cat
www.catalunya.com

Top